WRC Generations

Reviews

ΤΙΤΛΟΣ: WRC Generations – The FIA WRC Official Game

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 3 Νοεμβρίου 2022

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: KT Racing

ΕΚΔΟΤΗΣ: Nacon

ΕΙΔΟΣ: Racing/Simulator

Η έβδομη και τελευταία κυκλοφορία της KT Racing καθώς η σειρά θα περάσει σε άλλα χέρια αυτά της Codemasters και της EA. Από όταν μας συστήθηκε η δημιουργός εταιρεία με τη σειρά προσπάθησε και δημιούργησε έναν γέρο πυρήνα όπου σε κάθε κυκλοφορία προσπαθούσε να εξέλιξη αυτή τη συνταγή. Δυστυχως τα βήματα εξέλιξης ήταν μικρά,το budget περιορισμένο και ο τίτλος ετήσιος.

Το WRC Generations όμως μπορεί να μοιάζει με το WRC 10 αλλά είναι πιο ολοκληρωμένο και με περίσσιο υλικό κάτω από το καπό του.

Ξεκινώντας το παιχνίδι μας καλωσορίζει ένα όμορφο,λειτουργικό και πρακτικό menu το οποίο χωρίζεται σε κατηγορίες.

Single player όπου υπάρχουν οι γνωστές επιλογές όπως Season, Quick play και φέτος προστέθηκε το Challenges. Φυσικα δεν λείπει το Career Mode όπου δεσπόζει στην κορυφή των επιλογών μας και σίγουρα αυτό που θα μας κρατησει τις περισσότερες ώρες ενασχόλησης μας με τον τίτλο…αλλά είναι σχεδόν ίδιος με τον προκάτοχό του με μερικές προσθήκες και βελτιώσεις. Φυσικα παραμένει από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις career mode που μπορεί να συναντήσει κανείς σε racing καθώς έχουμε τον έλεγχο όχι μονάχα του οδηγού αλλά ολόκληρης της ομάδας και του management.

Επίσης έχουμε το multiplayer όπου υπάρχουν οι αναμενόμενες επιλογές (quick match, tournament,split screen…) και τα Leagues όπου εδώ είναι η καθημερινή και εβδομαδιαία μάχη μας να ανέβουμε κατάταξη,με συγκεκριμένα σενάρια,στα leaderboards.

Ο τίτλος είναι πλούσιος σε περιεχόμενο καθώς διεξάγονται αγώνες σε 21(!) χώρες πλέον και οι διαδρομές είναι πάμπολλες. Τα διαθέσιμα αυθεντικά αυτοκίνητα του WRC είναι όλα εδώ(WRC,WRC2,WRC Junior, Academy).Επιπλέον υπάρχουν τα Classic cars όπου κάνουν την εμφάνιση τους αυτοκίνητα σημεία αναφοράς του αθλήματος αλλά δυστυχώς είναι περιορισμένα και θα μπορούσαν να υπήρχαν περισσότερες επιλογές.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τα γραφικά,νομίζω η γερασμένη μηχανή γραφικών είναι εμφανής σε όλη τη διάρκεια της ενασχόλησης μας αν και οι φωτισμοί,ανάλυση και το βάθος απεικόνισης με την παλέτα χρωμάτων βελτιώθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς. Το παιχνίδι τρέχει σε 2 modes 2K//60 fps και 4K/30 fps. Εξαιρεση της μέτριας εικόνας αποτελεί η νέα σχεδίαση των διαδρόμων της Σουηδίας και το εφέ της βροχής που έχουν αποδοθεί αρκετά όμορφα.

Ο ήχος είναι σχεδόν ίδιος με των προηγούμενων τίτλων και δεν είναι το δυνατό σημείο του καθώς οι κινητήρες δεν έχουν αποδοθεί πίστα και ο ήχος σύγκρουσης είναι αρκετά μονότονος όπως επίσης αδιαφορη είναι η φωνή του συνοδηγού.

Εκεί που το παιχνίδι ξεχωρίζει και σε κερδίζει είναι το gameplay. Σιγουρα η ομάδα ανάπτυξης προσπαθεί να μας βάλει σε ρεαλιστικά μονοπάτια και να μας δείξει το βάθος του πονηματος της αλλά δεν θυσιάζεται η διασκεδαση σε κανένα σημείο. Η ισορροπία που έχει πετύχει η KT Racing είναι μοναδική. Φετος ο χειρισμός είναι πιο άμεσος και ελεγχόμενος του μονοθεσίου κάνοντας τον απολαυστικό για όλους,ειδικά όσους έχουν μονάχα χειριστήριο και παλαιότερα δυσκολεύονταν αρκετά στην οδήγηση. Για τους κατόχους τιμονιερας η εμπειρία εκτοξεύεται και είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν και θα διασκεδάσουν στο μέγιστο με τον τίτλο.

Η πιο ολοκληρωμένη, πλούσια πρόταση της KT Racing έρχεται με το WRC Generations που όμως θα μας αφήσει με την απορία που θα μπορούσε να φτάσει η σειρά στα χέρια της αν είχε το κατάλληλο υλικό. Οι πιστοί της σειράς και γενικά οι λάτρεις των racing games αξίζει να του ρίξετε μια ματιά καθώς ένα θετικό ειναι και η τιμή του τίτλου που είναι άκρως ανταγωνιστική.

What’s your Reaction?
+1
3
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0