Το Xbox γιορτάζει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με το Minecraft και θέμα το απόρρητο και συμβουλές ασφαλείας για γονείς

How to

Καθώς το διαδίκτυο συνεχίζει να αποτελεί κεντρικό κομμάτι του τρόπου με τον οποίο συνδεόμαστε, μαθαίνουμε και παίζουμε, η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παραμένουμε ασφαλείς στο διαδίκτυο παραμένει στην κορυφή του Xbox. Ενόψει της 20ής ετήσιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου, το Xbox επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για έναν διαδικτυακό κόσμο όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάζουν μέσα στα όρια που οι ίδιοι θέτουν.

YouTube player

Στο Xbox, η ομάδα Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας είναι υπεύθυνη για να βοηθά τους παίκτες και τις οικογένειες να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο Xbox. Εφαρμόζουν μια πολύπλευρη προσέγγιση για την ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την υγεία της κοινότητας, η οποία επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των γονέων, των παιδιών με τα εργαλεία και την εκπαίδευση για ασφαλέστερες εμπειρίες παιχνιδιού για όλη την οικογένεια. Σχεδιάζουν αυτούς τους τρόπους με γνώμονα την επιλογή, κατανοώντας ότι η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο για το Xbox, αλλά και για πολλές οικογένειες. Δημιουργήσαν τρόπους φιλικούς προς την οικογένεια, όπως το Xbox Family Hub, ως ένα ενιαίο κέντρο πληροφοριών για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του Xbox, τον ιστότοπο Xbox Data Collection for Kids για να διδάξουν στα παιδιά την ιδιωτικότητα του Xbox, και έχουν καθιερωμένα Κοινοτικά Πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές, ώστε οι παίκτες να κατανοούν ποιοι τύποι αλληλεπιδράσεων είναι αποδεκτοί και μη αποδεκτοί στην πλατφόρμα.

Παίξτε το νέο παιχνίδι Privacy Prodigy από το Minecraft Education

YouTube player

Οι οικογένειες και οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βοηθήσουν τους νέους να παραμείνουν ασφαλείς στον ψηφιακό κόσμο όπου παίζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν ουσιαστικές σχέσεις. Στο Xbox, γνωρίζουν ότι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπλακούν οι χρήστες είναι μέσω δημιουργικών περιβαλλόντων μάθησης.

Σήμερα λανσάρουν (7/2/23) μια νέα καθηλωτική εμπειρία μάθησης βασισμένη σε παιχνίδι με την ονομασία Privacy Prodigy, η οποία αποτελεί συνέχεια της σειράς CyberSafe από το Minecraft Education, η οποία περιλαμβάνει το περσινό Home Sweet Hmm. Το Privacy Prodigy έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους παίκτες ηλικίας 7-18 ετών να μάθουν πώς να διατηρούν τα προσωπικά τους δεδομένα ασφαλή όταν βρίσκονται στον κόσμο, είτε πρόκειται για την εκμάθηση του τρόπου προστασίας των δεδομένων σε δημόσιους χώρους είτε για την αποθήκευση δεδομένων. Κάθε πρόκληση είναι κατασκευασμένη για να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς τους να μάθουν πώς να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το ποιος πρέπει να έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα και γιατί.

Αυτή η ξεχωριστή ιστορία στον κόσμο του Minecraft εισάγει τους νέους στην έννοια των περιοχών εμπιστοσύνης. Θα αναπτύξουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τους διαφορετικούς τύπους πληροφοριών που πρέπει να διαχειρίζονται και τι μπορούν να μοιράζονται. Οι παίκτες θα μάθουν επίσης μεθόδους για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και τρόπους για να μετριάσουν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από πληροφορίες που έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Το Privacy Prodigy είναι διαθέσιμο στη βιβλιοθήκη Minecraft Education.

Πώς το Xbox συμβάλλει στη διατήρηση ασφαλών και διασκεδαστικών συνομιλιών στο gaming

Μια άλλη σημαντική – και διασκεδαστική – πτυχή των διαδικτυακών κοινοτήτων είναι η επικοινωνία με φίλους και παίκτες. Όταν παίζετε παιχνίδια στο διαδίκτυο, είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να μοιράζονται όλα τα είδη περιεχομένου, από ένα gif μέχρι ένα emoji, ή ένα απλό “GG” (καλό παιχνίδι) στο τέλος ενός παιχνιδιού. Με παίκτες που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, ορισμένα emojis, μηνύματα και όροι αργκό μπορεί να έχουν διαφορετικές σημασίες ανάλογα με τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Το Xbox είναι σε θέση να βοηθήσει να καθοριστεί τι είναι απλά “γλώσσα του παιχνιδιού” και τι είναι δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο μέσω εργαλείων ελέγχου περιεχομένου που επιτρέπουν ασφαλέστερες εμπειρίες παιχνιδιού.

Για να βοηθήσει να διατηρηθούν οι συνομιλίες gaming ασφαλείς και διασκεδαστικές, το Xbox σαρώνει πάνω από 18 δισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις ετησίως με το Community Sift, μια πλατφόρμα διαχείρισης που διαθέτει μια ομάδα ειδικών σε θέματα γλώσσας και πολιτισμού, οι οποίοι κατανοούν περισσότερες από 20 επίσημες και ανεπίσημες γλώσσες, εκτός από τους πολιτιστικούς ιδιωματισμούς.

Συμβουλές για γονείς και παίκτες για ασφαλέστερο παιχνίδι στο Xbox

  1. Ελέγχετε και παίζετε με το παιδί σας σε τακτική βάση.

Διατηρήστε έναν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά σχετικά με το ασφαλές διαδικτυακό παιχνίδι και συμμετέχετε. Το να παίζετε μαζί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μια διαδραστική συζήτηση, ενώ παράλληλα κατανοείτε καλύτερα τα είδη των παιχνιδιών που παίζουν, με ποιους παίζουν και ποια διαδικτυακά σενάρια θα πρέπει να συζητάτε.

  1. Δημιουργήστε μια οικογενειακή ομάδα και λογαριασμούς παιδιών για την οικογένειά σας

Αν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη μια οικογενειακή ομάδα και έναν παιδικό λογαριασμό για την οικογένειά σας, είναι απλό και γρήγορο. Ο λογαριασμός είναι συγκεκριμένος για κάθε ηλικία και οι γονείς μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις που σχετίζονται με τη δραστηριότητα. Όταν προστεθεί σε μια οικογενειακή ομάδα, οι γονείς μπορούν εύκολα να εξατομικεύσουν την εμπειρία κάθε παιδιού στο διαδίκτυο με βάση τα όρια που αρμόζουν στην ηλικία, όπως το απόρρητο, τα φίλτρα περιεχομένου και οι αγορές στο διαδίκτυο. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω για να ξεκινήσετε.

  1. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Οικογενειακές ρυθμίσεις Xbox

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν για συσκευές iOS και Android και να ρυθμίσετε το χρόνο οθόνης, να αποκτήσετε εικόνα της δραστηριότητας παιχνιδιών μέσω αναφορών, να διαχειριστείτε τις αγορές του παιδιού σας, να επανεξετάσετε τα αιτήματα φίλων και πολλά άλλα από την άνεση του τηλεφώνου σας. Μάθετε πώς λειτουργεί η εφαρμογή Xbox Family Settings App μέσω ενός εύχρηστου βίντεο 👇👇👇 και κατεβάστε την όταν είστε έτοιμοι

YouTube player
  1. Επισκεφθείτε το xbox.com/family για ακόμα περισσότερες πληροφορίες για οικογένειες.

Μεταβείτε στο Xbox Family Hub για να μάθετε περισσότερα για το τι προσφέρει το Xbox για οικογένειες, από πληροφορίες σχετικά με το απόρρητο και την πρόσβαση σε εργαλεία απορρήτου, την εφαρμογή Xbox Family Settings και τα Κοινοτικά Πρότυπά.

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
XBOX DATA COLLECTION FOR KIDS
https://www.xbox.com/en-US/community/for-everyone/responsible-gaming/user-data-collection-kids
Online safety resources and research
https://www.microsoft.com/en-us/online-safety/resources?activetab=pivot1:primaryr5
Τρόπος αναφοράς ενός παίκτη
https://support.xbox.com/el-GR/help/family-online-safety/enforcement/file-a-complaint

ΠΗΓΗ: XBOX WIRE

What’s your Reaction?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0